22 maart 2017

T2-Campus van 57 miljoen euro wordt hotspot voor technologieopleidingen

Dinsdag vond op Thor Park de eerste steenlegging plaats van de technologie- en talentcampus. De campus zal 24.400m² groot zijn met state-of-the-art techlabs en leslokalen. Dagelijks zullen er 1300 trainees deelnemen aan inspirerende technologieopleidingen en -projecten. T2-Campus wordt het 5de gebouw dat operationeel zal zijn op de site, na IncubaThor, EnergyVille I, Thor Central (september 2017) en EnergyVille II (voorjaar 2018).

De stad legt met de VDAB, Syntra, Vlaanderen en Europa 57 miljoen euro op tafel voor de T2-Campus. "De campus is de volgende stap in de ontwikkeling van een nieuwe kennis en maakindustrie in Limburg en is belangrijk voor de economsiche groei van Genk en de rest van Limburg", getuigt Wim Dries. Het is ook het grootste SALK- project dat in Limburg gerealiseerd wordt. "SALK toont aan dat het tekort aan technologische beroepen in Limburg vandaag een rem zet op onze economische groei. Met de campus werken we dat tekort weg. Sterker nog, we willen voorsprong nemen op andere regio's."

Fons Leroy, algemeen- directeur van de VDAB spreekt van een open huis met techlabs en leslokalen. "Iedereen is er welkom: van kinderen tot jongeren, volwassenen tot senioren, werkzoekenden tot ondernemers. Zo stimuleren we samenwerkingen en doen we aan kruisbestuivingen om de technologische opleidingen extra in de picture te zetten", besluit Fons Leroy.