Toreon
18 augustus 2021

Let's meet Toreon

 

Wie vandaag de dag een relevante speler wil zijn in het bedrijfsleven, werkt digitaal. Het internet is niet meer weg te denken uit onze wereld en biedt ondernemingen tal van voordelen zoals een grotere omzetmarkt en 24/7 bereikbaarheid. Samenwerken in een digitale wereld vereist echter ook de nodige veiligheid, want cyberrisico’s zitten in een klein hoekje. Dat is waar Toreon op het toneel verschijnt.

 

We spraken met Jasper Hooft, Business Development Manager bij Toreon.

 

Wat doet Toreon precies?

Toreon is de IT-beveiligingspartner in het bedrijfsleven. Het is onze missie dat ondernemingen met vertrouwen kunnen opereren in een veilige, digitale werkomgeving. Wij identificeren de cyberrisico’s binnen de organisatie. Op basis van deze analyse én de behoeften van de klant, tonen we de beste oplossingen naar veiligheid toe om risico’s – zoals verlies en misbruik van data – optimaal te elimineren.

 

Jullie treden dus als een soort ghostbuster ten strijde. Wat zijn jullie superkrachten?

Samenwerken met ons betekent een partner hebben in digitale veiligheid. Onze mensen worden gedreven door kennis en zijn gericht op samenwerking. Door coaching en training verhogen we niet alleen uw beveiligingsniveau, maar groeit ook de interne expertise binnen uw organisatie.

 

Waarom kozen jullie voor IncubaThor als uitvalsbasis?

Toreon ambieerde al een tijdje een uitbreiding om nieuw talent en nieuwe klanten aan te trekken. Naast ons hoofdkantoor te Antwerpen, zou een tweede kantoor in Limburg ideaal zijn. Zeker met het oog op de Nederlandse en Duitse markt. Toen we op een Flux50 evenement in contact kwamen met Kathleen (manager IncubaThor) ging de bal snel aan het rollen. Vooral het gegeven dat je bij IncubaThor terecht komt in een inspirerende omgeving en je je als ondernemer omringt met andere innovators klonk héél aantrekkelijk.

 

Het heeft zo moeten zijn… Hoe ervaren jullie het om nu deel uit te maken van de IncubaThor Community?

We zijn enorm goed onthaald en begeleid door Team IncubaThor. We kunnen bovendien bevestigen dat het op Thor Park inderdaad leuke en inspirerend vertoeven is. We hebben intussen ook al enkele interessante contacten gehad met andere bedrijven in de community. We zien veel gelijkenissen in de manier waarop we business doen en hoe we de klant willen verder helpen. We kijken er dan ook enorm hard naar uit om samen met deze gelijkgezinde ondernemers samenwerkingen op te zetten. To be continued… ;-)

 

Wil jij na het lezen van dit interview zelf kennismaken met Toreon? Vind Jasper, Siebe of team Toreon terug op de tweede verdieping van onze incubator of neem contact op via telefoon of e-mail: