THOR Maintenance
15 april 2019

Let's meet THOR Maintenance

Kan je iets meer over THOR Maintenance vertellen?

THOR Maintenance is een consultancy bedrijf op het gebied van onderhoud op machineparken en industriële installaties. In 2013 zag THOR Maintenance het eerste levenslicht onder alziend oog van zaakvoerder Geert Nies. De ervaring in onderhoud en management van ons team gaat echter veel langer terug. De ervaren consultants van THOR-Maintenance worden ingezet als ware experts en helpen onze klanten on-site met het verbeteren van processen, producten en mensen. Wij brengen machines en installaties (assets) in kaart en maken bijhorende onderhoudsplannen. Ook het uitwerken van de instructies en lijsten (smeren, inspecteren, schoonmaken,…) hoort erbij. Bovendien begeleiden we ook teams met de invoering van bepaalde initiatieven of projecten (denk maar aan gestructureerd overleg, 5S, SMED etc.). In een open dialoog luisteren we naar de uitdagingen van onze klanten en op een zelfstandige en professionele manier zorgen we ervoor dat deze uitdagingen opgepakt en opgelost kunnen worden.

Waarvoor staat de THOR in jullie bedrijfsnaam? Wat is jullie link met IncubaTHOR op THOR Park of berust de gelijkenis in naam enkel op louter toeval? 

Die vraag hebben we hier al regelmatig gekregen (lacht). Thor is de god van de donder. Om nog sterker en gevaarlijker over te komen, wordt hij in de mythologie vaak afgebeeld met een magische hamer. De hamer is het symbool voor het brengen van orde en maakt Thor tot een ordeschepper. Dat is wat we bij THOR Maintenance graag doen: orde scheppen in de chaos. En dat is in zekere zin ook wat jullie bij IncubaThor doen. Door verschillende innovatieve bedrijven samen te zetten in een soort van broeinest, creëer je een positieve drive. Het is inspirerend om met de andere bedrijven binnen IncubaThor te spreken en te horen op welke gebieden één ieder met innovatie bezig is. Bovendien worden veel dagdagelijkse taken door het onthaal en de logistieke ploeg uit handen genomen en dat zorgt ervoor dat werken vanuit IncubaThor een bepaalde rust en orde met zich meebrengt. Het enige wat wij moeten doen, is ons focussen op onze kernactiviteiten. Dat is ook exact wat ons zo aansprak om voor IncubaThor te kiezen als nieuwe werkplek. Dat onze naam goed matcht was natuurlijk mooi meegenomen.

Jullie stralen enorm veel ambitie uit. Waar ligt jullie focus op dit moment of waar willen jullie met THOR Maintenance nog naartoe?

Onze passie en jarenlange maintenance-ervaring stelt ons in staat om een praktijkgerichte aanpak toe te passen. Hierdoor kunnen we snel en doelmatig bestaande werkmethodieken en gereedschappen toepassen. Deze breiden nog elke dag uit. Elke medewerker heeft dus toegang tot de nieuwste, meeste frisse ideeën, technieken en structuren op onderhoudsgebied die hij dagdagelijks ter beschikking stelt van de klanten. Zo zijn we ook bezig met het vormgeven van een portaal waarbij klanten samen met hun toeleveranciers – op het gebied van onderhoud – eenvoudig kunnen samenwerken. Daar ligt onze focus nu. Maar ook de verdere uitgroei en het uitbouwen van de bekendheid van THOR Maintenance houdt ons iedere dag bezig. 

Heb je zelf vragen rond onderhoud? Contacteer dan Geert Nies (+32 476 435 190) of Ron Gerstel (+32 491 617 775) of mail naar [email protected]. Ze staan graag voor je klaar!