Greensoil
8 januari 2019

Let's meet Greensoil

Wat doet GreenSoil Group ?

Bodemproblematiek is complex en vaak ongekend terrein voor onze klant maar hoeft niet hun probleem te blijven. Bij Greensoil Group streven wij ernaar de klant maximaal te ontzorgen zodat u zich ten volle op uw eigen activiteiten kan richten.

GreenSoil biedt klanten totaaloplossingen voor bodem- en grondwaterverontreinigingen. Met ons team van zeer ervaren medewerkers ontwerpen en realiseren wij Biologische bodemsaneringsprojecten van A tot Z m.a.w. van haalbaarheidsstudie over ontwerp, uitvoering tot eindverklaring. Als algemeen contractor neemt GreenSoil zowel financieel als technisch zijn verantwoordelijkheid om uw bodemsaneringsproject tot een goed einde te brengen. Wij staan garant voor oplossingen op maat en houden hierbij maximaal rekening met de belangen van de klant en/of stakeholders.

Wat zijn de kernwaarden voor GreenSoil Group ?

Duurzaamheid start uiteraard bij een betrouwbaar en duurzaam saneringsconcept. Hierbij staat het stimuleren van natuurlijke, biologische afbraakprocessen zowel boven- als ondergronds centraal.   Door onze specialisatie in zowel on-site als in-situ saneringen, zit duurzaamheid in ons DNA ingebakken en verminderen we meteen transport (en fileleed).  Duurzaamheid wordt ook weerspiegeld in onze biologische zuiveringssystemen zowel voor lucht, water als grond.  Saneringen vereisen uiteraard middelen en energie maar onze biologische technieken onderscheiden zich significant in CO2 footprint ten opzichte van conventionele technieken.

Ons kernteam van > 20 mensen  bezit de kwalificaties om een bodemprobleem juist te beoordelen en te vertalen in een betrouwbaar saneringsconcept. Voor de uitvoering van onze projecten werken we  nauw samen met lokale, strategische partners.  Bodemsanering is voor klanten een financiële aansprakelijkheid. Kostbewustzijn is dan ook erg belangrijk voor Greensoil. Onze kernwaarden ontzorging, betrouwbaarheid en duurzaamheid staan dit niet in de weg, integendeel door deze kernwaarden en ons innovatief denken, kunnen wij ons in vele gevallen competitiever opstellen. 

Ons klantenbestand bestaat inmiddels uit nationale en internationale klanten en onze medewerkers hebben reeds in verschillende continenten onder uiteenlopende omstandigheden, projecten in goede banen geleid. Greensoil zal zowel in ontwerp als in uitvoering steeds de nodige flexibiliteit aan de dag leggen en op basis van voortschrijdend inzicht inspelen op variabele of wijzigende omstandigheden.

Wie zijn de mensen achter dit innovatieve verhaal ?

Begin 2016 hebben Martin Slooijer (NL),internationaal expert in Biologische bodemsanering en Mireille Tits (B) bedrijfsleider en ex-bankier SAMEN een nieuw bedrijf opgestart.  Inmiddels is ons team uitgegroeid tot meer dan 20 kernleden.  We werken vanuit 4 kantoren :  Genk (Headoffice : Thorpark, B), Papendrecht (N), Gent (B) en Sao Paulo (Brazilië).

Waarom kozen jullie voor IncubaThor ?

In februari 2016 maakten we kennis met IncubaThor. We waren meteen overtuigd over het concept dat ideaal was voor ons als startende onderneming.
We zijn gestart met een werkplek in de Co-working space om de organisatie op te zetten, in 2017 verhuisden we dan naar een volwaardig kantoor voor 4 personen en eind 2018 hebben we de volgende stap gezet naar een kantoor voor 8 personen. IncubaThor is bijzonder gunstig gelegen tussen Eindhoven en Brussel.  We zijn een organisatie die door zijn werking op projectlocaties (internationaal) en 4 kantoren een  flexibele uitvalsbasis nodig heeft  om te werken of vergaderingen te organiseren.

Een andere reden is uiteraard de ligging op Thor. We maken bij EnergyVille gebruik van een professionele laboruimte voor onze R&D Afdeling. Bovendien hebben we ook een exclusieve samenwerking met VITO (ook aanwezig op de Campus). Eind 2017 organiseerden we ook ons eerste internationale seminarie op Thor Central.

We kunnen bij het team van IncubaThor steeds terecht voor de nodige professionele ondersteuning die we als dynamische groeiend bedrijf nodig hebben.  Wij ontzorgen onze klanten en het team van IncubaThor ontzorgt ons, met het flexibel inspelen op onze kantoorbehoefte, beschikbaarheid van professionele vergaderinfrastructuur, alle ondersteunende diensten die je als bedrijf nodig hebt om in mode van Plug & Work van start te gaan.  Merci IncubaThor !

Willen jullie meer weten over onze projectwerking of interesse om ons team van talenten te versterken neem dan een kijkje op onze website : http://www.greensoilgroup.com of neem contact met Mireille Tits  [email protected]