Cobotracks_Linear Motion Kit
8 augustus 2019

Let's meet COBOTRACKS

 

Wij verwelkomen een nieuwe start-up in onze community! De Hasselaar Pieter Vansichen vestigde zich een maand geleden bij IncubaThor. Vanuit IncubaThor wil hij zijn firma COBOTRACKS laten ‘upscalen’.

 

Wie is COBOTRACKS?

COBOTRACKS is opgericht in 2019 en is een spin-off van Vansichen Linear Technology. Waar Vansichen Linear Technology focust op mechanische oplossingen voor lineaire bewegingen in de markt van machinebouwers en integratoren van industriële robots, zal COBOTRACKS lineaire systemen met een geïntegreerde software – om de cobot aan te sturen – verkopen. De focus ligt daarbij op Europese cobot integratoren.

Wat doet COBOTRACKS precies?

Een collaboratieve robot, of kortweg cobot, is een robot die samenwerkt met mensen zonder afscherming. COBOTRACKS biedt oplossingen aan bedrijven die het werkgebied van hun cobot willen vergroten. Zo ontwikkelden we de “Linear Motion Kit”. Met deze kit kan de cobot bewegen over een lineaire track en tegelijkertijd aangestuurd worden vanuit de robot controller. De Linear Motion Kit is bovendien UR+ certified door Universal Robots, dé marktleider voor cobots. Deze certificering garandeert een eenvoudige plug-and-play voor Universal Robot klanten die onze Linear Motion Kit integreren in hun applicatie. De alsmaar groeiende markt van cobots biedt opportuniteiten voor het inzetten van onze Linear Motion Kit.

Een start-up in een groeiende markt. Hoe zorg je ervoor dat je opvalt?

De eerste fase van productontwikkeling is afgerond. Momenteel werken we het marketing- en communicatieplan verder uit. Na de zomer voorzien we een grote productlaunch. Die lancering geeft het startschot om voluit in te zetten op de verkoop van onze Linear Motion Kit. COBOTRACKS wil zich in de markt differentiëren door projecten op maat van de klant uit te werken. Onze software vormt de perfecte basis om innovatieve oplossingen uit te werken, aangepast aan de wensen van de klant. Hierdoor bekleden we een unieke positie in de cobotmarkt.

Om je groeiverhaal verder vorm te geven, koos je voor IncubaThor op Thor Park. Waarom?

Bij IncubaThor komen wij in een inspirerende omgeving terecht waarin we omringd zijn met nieuwe technologiebedrijven. Daarnaast geeft een locatie als Thor Park een boost aan onze uitstraling en zet het ons innovatieve karakter in de verf. De cobotmarkt – hoewel vrij recent – is volop in ontwikkeling. Ik ben ervan overtuigd dat onze uitvalsbasis bij IncubaThor zal bijdragen aan de snelle ontwikkeling van ons bedrijf. We nemen momenteel onze intrek in de coworkingspace, maar hopen met de tijd door te groeien naar een eigen kantoorruimte. IncubaThor heeft het voordeel dat we gemakkelijk op een en dezelfde locatie kunnen upscalen. 

 

Meer weten over COBOTRACKS? Neem een kijkje op www.cobotracks.com of neem contact met Pieter via [email protected] of 0474 81 18 73.