IncubaThor
17 oktober 2018

IncubaThor zoekt energieke Manager

Thor Park is in volle ontwikkeling tot een duurzame high-tech site met internationale uitstraling. De site is opgebouwd rond centrale thema’s energie, technologie en slimme maakindustrie. Rond deze thema’s worden vertegenwoordigers van verschillende sectoren aangetrokken : onderzoekers, ondernemers, opleidingsinstellingen en overheid. Met concrete realisaties als het onderzoekscentrum EnergyVille 1 en 2, de technologische talentcampus T2-campus, en het congres- en evenementencentrum Thor Central, heeft de voormalige mijnsite van Waterschei in Genk de tools om zich verder te ontwikkelen tot toonaangevende campus op het gebied van energie- en slimme maakindustrie. 
 
IncubaThor exploiteert één van de gebouwen op Thor Park en focust zich op het huisvesten en laten doorgroeien van startende bedrijven in de energie- en slimme technologiesector. IncubaThor zet zich dus niet enkel in op het ter beschikking stellen van hoogwaardige bedrijfsruimtes, maar ook op omkadering van bedrijven. IncubaThor profileert zich samen met de andere ontwikkelingen op Thor Park als één grote inspirerende ontmoetingsplaats voor ondernemers uit de energie- en slimme maakindustrie.  
 
IncubaThor heeft 3 jaar na de officiële opening een bezettingsgraad van 80%, goed voor een 25-tal bedrijven die samen meer dan 150 werkplekken in gebruik hebben. Om IncubaThor verder te ontwikkelen, om startende en groeiende bedrijven in de energie- en slimme technologiesector aan te trekken en om een klein team binnen IncubaThor te leiden, zoeken we een  

Manager IncubaThor (m/v) 
 
- Je bent hoofdverantwoordelijke voor het beheer en goed functioneren van IncubaThor en de bedrijfscommunity in het Limburgse ecosysteem rond energie- en slimme technologie. Je geeft leiding aan een klein team van  medewerkers binnen IncubaThor. 
 
- Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:  

Financieel beheer : Je staat in voor de dagelijks opvolging van de werking van het dienstencentrum op financieel vlak (budgettair, P&L verantwoordelijkheid)

Operationeel beheer : Je baat de bestaande faciliteiten uit en doet de dagelijkse opvolging van de werking van het dienstencentrum op operationeel en technisch vlak (contractbeheer, facility management, …). Je superviseert projecten eigen aan de verder uitbouw van IncubaThor  

Commercieel beheer : Je trekt nieuwe bedrijven binnen de sector van energie en slimme technologie aan.  Je bouwt IncubaThor verder uit tot volwaardige erkende speler in het energie- en slimme technologielandschap.

Communicatie & community : Je bouwt mee aan een sterke lokale community rond energie- en slimme technologie, zodat IncubaThor zich kan profileren als volwaardige en erkende speler in het incubatorenlandschap in Vlaanderen. Als gezicht van IncubaThor vertegenwoordig je IncubaThor bij externe organisaties.  

Teambeheer : Je geeft leiding aan een IncubaThor team (2-tal medewerkers)  

• Je verzorgt de opmaak en de presentatie van rapporteringen naar de Raad van Bestuur  

• Je staat open voor een mogelijke uitbreiding/bijsturing van het takenpakket binnen een groeiende campus Thor Park, waarbij samenwerking of deelname aan de uitbouw van een incubator rond slimme maakindustrie tot de mogelijkheden behoort. 

 
Profielomschrijving:  

• Je bezit een Master diploma, aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring  

• Je hebt interesse en/of relevante ervaring in energie, slimme technologie en/of slimme maakindustrie, aangevuld met sterke commerciële vaardigheden

• Je bent vertrouwd met boekhoudkundige principes en financieel beheer

• Je hebt een relevant netwerk in de ondernemerswereld, hebt een neus voor ondernemerschap, weet bedrijven en partners te inspireren door kennis, ervaringen en faciliteiten te delen. Zodoende bouw je een community uit en legt bruggen met andere gelijkaardige communities.

• In dezelfde mindset werk je je in in het stakeholderschap van Thor Park en bouw je een goede samenwerking op met de partners actief op Thor Park

• Je bent commercieel ingesteld, wat betekent dat je enerzijds opportuniteiten herkent en ze tot een goed einde weet te brengen, maar anderzijds ook de reeds gehuisveste bedrijven verder ondersteunt

• Je weet hoe je mensen te woord moet staan, kan begeesterend vertellen en presentaties geven en maakt handig gebruik van moderne communicatietechnieken

• Een team leiden kent voor jou geen geheimen, je bent zelf een teamplayer en je slaagt erin een klein team te inspireren en te laten samenwerken om de gemeenschappelijke doelstellingen vlot te halen.  

• Je beschikt over een pragmatische instelling, verantwoordelijkheidszin en bent initiatiefrijk en flexibel.  

• Een uitstekende kennis van het Engels is een vereiste. 
 
De NV IncubaThor biedt een uitdagende job en veel verantwoordelijkheden in een dynamisch en boeiende markt, en een weddepakket in verhouding tot de toegekende verantwoordelijkheden. Bijsturing of aanpassing van het takenpakket is na verloop van tijd mogelijk, met het oog op nieuwe ontwikkelingen binnen de grotere campus Thor Park waar IncubaThor deel van uitmaakt. 
 
Interesse? Stuur uw motivatie en CV naar [email protected]