5 open calls
15 februari 2021

5 open calls voor start-ups & scale-ups

 

Droom jij ervan om jouw ingenieus idee de wereld in te sturen? Liggen de plannen voor je eigen start-up op tafel? Of heb jij de eerste stappen als ondernemer al gezet? En wat dan met de risico’s, de berg aan administratieve verplichtingen en andere wettelijke bepalingen? Goed nieuws: ondernemen doe je niet alleen! Bij IncubaThor bestaat een deel van onze service net uit het faciliteren van ondernemerschap...

Al zeggen we het zelf... Deel uitmaken van het Limburgse incubatorennetwerk – en dus IncubaThor – is key. Bij IncubaThor treed je toe tot een community van gelijkgezinde ondernemers en bedrijven, krijg je toegang tot een uitgebreid netwerk van partners en experten én maak je deel uit van het grootse eco-systeem Thor Park in Genk. Dé place to be, dus. Bovendien staat ook persoonlijke begeleiding bij ons steeds voorop, dus lichten wij maar al te graag een tipje van onze netwerk-sluier op. Zet je schrap, want met deze “big five” leer je in no time enkele belangrijke instanties kennen die je zeker op jouw radar wil plaatsen.

 

        Start it @KBC   

Start it @KBC is partner van het Limburgse incubatorennetwerk. Deze startershub werd zes jaar geleden in het leven geroepen. Ze lanceren twee keer per jaar een oproep voor enthousiaste en open-minded ondernemers uit alle sectoren, die een innovatief product of dienst ontwikkelen en die de ambitie hebben om hun onderneming te doen groeien. Binnen het Start it programma neem je gedurende één jaar een deep-dive: je volgt workshops, je maakt kennis met een breed netwerk van onder andere zaakvoerders, mentoren en experts én je kan gebruik maken van een gratis seat binnen het Limburgse incubatorennetwerk - yes, ook bij IncubaThor - of in een van hun co-working spaces in Antwerpen, Brussel, Budapest, Gent, Gyor, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Praag. Kortom, één jaar gratis coaching & een seat om je idee of onderneming naar een volgend niveau te tillen!

 

        Bryo, het netwerk van Voka voor startende ondernemers   

Ook Bryo is een platform voor ondernemers met goesting. Ben je een student met een topidee? De ondernemersvibe zit in je, maar je businessplan zit nog niet juist? Je start-up is een feit en nu wil je verder groeien? Met de verschillende trajecten Bryo Standup, Bryo Startup en Bryo Scaleup is er voor elke ondernemer wat wils. Om deel uit te maken van de Bryo-trajecten betaal je lidmaatschap. In ruil krijg je een levendige Bryo-community met tal van events, word je ondersteund met begeleiding en coaching én breid je je netwerk uit door de contacten die je legt met ervaren ondernemers, experten en potentiële investeerders. Begin 2021 ging Voka het partnerschap aan met ons Limburgse incubatorennetwerk, waardoor je als lid van de Bryo-community ook bij IncubaThor terecht kan om onze werkplekken uit te testen en de ondernemerssfeer op te snuiven.

 

        Imec.istart Business Acceleration   

Imec.istart bestaat intussen 10 jaar en staat wereldwijd bekend om zijn Startup Accelerator programma en bracht al verschillende ondernemers naar een next level. Dit programma is specifiek gericht op technische startups die uit de ideeën fase groeien en waarvan het product haalbaar is om naar een commercialisatiefase te gaan. Wil je je product marktklaar maken, zoek je investeerders, ben je klaar voor groei? Bekijk dan zeker het Imec.istart aanbod. Het programma ondersteunt je gedurende één jaar met coaching, faciliteiten en funding om je voor te bereiden op je eerste verkoop, de uitbreiding van je team en internationale doorgroeimogelijkheden. Elk jaar lanceren ze drie oproepen met deadlines op 1 februari, 1 juni en 1 oktober. Wil jij je aanvraag goed voorbereiden? Download dan nu al hun aanvraagdocumenten.

 

        Industrya   

Industrya is de jongste telg in dit overzicht. Opgericht door onder andere de internationale groep John Cockerill en LRM, gaat Industrya op zoek naar startende ondernemers of groeibedrijven die actief zijn in de sectoren industrie 4.0, energietransitie en nieuwe materialen/technologieën. Of je nog in de idee-fase zit of al aan de slag bent... laat je zeker niet afschrikken, want Industrya zet haar deuren open voor ondernemers in elke start- of groeifase. Naast een kapitaalinbreng, krijg je ook toegang tot het brede netwerk van R&D, financiering en investering en word je gecoacht op verschillende vlakken van het ondernemerschap. Industrya werkt ook samen met EnergyVille en IncubaThor, beide gelegen op Thor Park in Genk. Met deze samenwerking wordt op de campus een unieke Vlaamse uitvalsbasis gecreëerd om jou als ondernemer te voorzien van kennis en werkplekken en biedt Industrya zijn internationaal netwerk aan om je idee aan een specifieke markt voor te stellen.  

 

        EIT InnoEnergy   

Waar we technische start-ups linken aan Imec.istart, brengen we starters en scale-ups in de hernieuwbare en duurzame energie graag in contact met het acceleratieprogramma van EIT InnoEnergy.  EIT InnoEnergy geeft toegang tot een netwerk van onderzoekers en R&D’ers, zaakvoerders en bedrijven, beleidsmakers en overheid, ... binnen de wereldwijde energiesector. Of je nu een start-up of een scale-up bent, EIT InnoEnergy groeit mee met je bedrijf: ze investeren en delen dus mee in het risico. Verder maken ze gebruik van op maat gemaakte programma’s om jou als coach te kunnen ondersteunen. Bovendien heb je steeds de juiste en actuele know-how ter beschikking in het wel erg complexe energielandschap. Naast de begeleiding, kan je kiezen uit een brede waaier van gespecialiseerde opleidingen rond energietopics. Met EIT InnoEnergy ga je met andere woorden voor een langer solide partnerschap om je groei te stimuleren.

 

        In't kort   

Organisation of interest

Wie

Wat

Waar

Wanneer

Start it @KBC

 

Iedere start-up met een goed idee, product of dienst én groeiambities

 • Gratis seat (één jaar)
 • Coaching

 

Apply here

2x / jaar:

 • 1/03/2021
 • September 2021
Bryo (Voka) Toekomstige ondernemers, starters en scalers
 • Gratis seat
 • Coaching

Ontdek hier Bryo StandUp

Ontdek hier Bryo StartUp

Ontdek hier Bryo ScaleUp

Doorlopend

Imec.istart Business Acceleration Program

Tech-start-ups (productgeoriënteerd) met een werkend “proof-of-concept" (niet langer een idee), bestaande uit 2 teamleden

 • Gratis seat (één jaar)
 • Coaching
 • Funding

Apply here

3x / jaar:

 • 1/02/2021
 • 1/06/2021
 • 1/10/2021

Industrya

Start-ups en scale-ups die focussen op smart manufacturing, new materials en energy transition

 • Gratis seat
 • Coaching
 • Funding

Apply here

2 x / jaar:

 • September 2020
 • Voorjaar 2021

EIT InnoEnergy

Start-ups en scale-ups in duurzame energie

 • Gratis seat
 • Coaching
 • Funding

Ontdek hier Highway voor start-ups

Ontdek hier Boostway voor scale-ups

Doorlopend

 

De vijf bovenstaande initiatieven zijn uiteraard slechts een bloemlezing van een uitgebreide waaier aan startersbegeleiding dat je in Vlaanderen kan vinden.

Heb je zelf ervaring met één van bovenstaande? Laat het ons hieronder weten!

 

   Meer advies nodig?   

   CONTACTEER ONS!