M-EAT & GR-EAT met Koen Wijgaerts
2019dec 10

M-EAT & GR-EAT met Koen Wijgaerts

IncubaThor
 
Koen Wijgaerts, oprichter en ergonomisch expert van supERGOed, voerde i.s.m. Limburg Startup en studenten van PXL een onderzoek naar ergonomie binnen de Limburgse incubatoren en creëerde zo het beeld van “de gemiddelde Limburgse incubatorbewoner”.
 
Deze incubatorbewoner is 28 jaar oud en opvallend is dat er evenveel vrouwelijke medewerkers zijn als mannelijke. Hij/zij is flexibel, dynamisch en houdt van een gevarieerde werkplek waar buiten een eigen plekje ook de mogelijkheid bestaat de andere medebewoners gemakkelijk tegen te komen in gezamenlijke ruimtes en waar het mogelijk is om de buitenlucht te kunnen opsnuiven. Een positieve bevinding, want uit dezelfde resultaten kwam naar voren dat een incubatorbewoner eveneens gemiddeld 7 uur/dag aan zijn/haar bureau zit. Behalve een traditioneel bezoekje aan de koffiemachine of de vergaderzaal staat hij/zij weinig op van de werkplek. Iets minder positief dus.

Om de mentale en fysieke prestaties op de werkvloer te boosten, lanceert het jonge bedrijf supERGOed i.s.m. Limburg Startup momenteel een Ergotour bij de verschillende Limburgse incubatoren.
Tijdens onze M-EAT & GR-EAT van dinsdag 10 december pakt Koen Wijgaerts uit met een aantal quick wins rond micropauzes, noise cancelling en ergonomische instellingen. Na deze M-EAT & GR-EAT ga je terug naar kantoor met een torenhoge productiviteit en een folder waar heel wat extra tips en suggesties instaan. Maar niet nadat je ook nog genoten hebt van een gezondigde middaglunch. 
 
Wanneer
• Dinsdag 10/12/2019

 
Waar
• Steenkool @IncubaThor

 
Programma
• 11u45: Ontvangst met gezondigde lunch
• 12u00: Ergotour door Koen Wijgaerts van supERGOed

 
Deelname
• Gratis
• Voor iedereen toegankelijk