TBB.
2019okt 02

The Business Booster by InnoEnergy: Maak kennis met dé energie-innovaties van de toekomst

IncubaThor

Wat komt er met rasse schreden op ons af? Een wereld waarin hernieuwbare energie altijd en overal beschikbaar is dankzij thermische seizoensopslagsystemen en revolutionaire waterstofbatterijen; grenzeloze bewegingsmogelijkheden door mobiele laadstations; onbeperkte duurzame energie uit organische afvalstromen; een nieuwe manier van reizen op hoge snelheid in zwevende capsules door lagedrukbuizen; ... En dat is nog maar een kleine greep uit alle baanbrekende energieprojecten die ons leven duurzamer maken.  
 
Humanising the energy transition
De menselijke kant van technologische innovaties is een hot topic binnen energietransitie. Waar vroeger nog vooral gesproken werd over het ingenieuze technisch vernuft van nieuwe producten, komt nu de pragmatische benadering onder de aandacht. Nu we met z’n allen zonnepanelen op ons dak gaan plaatsen, zijn we niet meer alleen consument maar ook producent van duurzame energie. Hoe gaan we daarmee om? In hoeverre zijn we bereid de nieuwe technologieën aan te leren? Welke winst willen we daar voor onszelf en voor de wereld uit halen? Welke vaardigheden hebben we nodig? Dat zijn vragen waar creatieve ondernemers nu heel bewust mee aan de slag gaan.
De rode draad van de Business Booster luidt dan ook ‘vermenselijking van de energietransitie’. Over dat thema delen enkele invloedrijke sprekers tijdens het event hun inzichten. Mary Robinson, de president van Ierland, komt spreken. We verwelkomen onder meer ook professor Eric Maskin, winnaar van de Nobelprijs voor Economie in 2007; François de Rugy, Frans minister van Ecologie; dr. Cyrus Wadia, vice president Sustainable Business & Innovation bij Nike; en Ambroise Fayolle vice president van de Europese Investeringsbank. 
 
InnoEnergy
Als publiek-private samenwerking heeft InnoEnergy tot doel de energietransitie in Europa te versnellen. Met The Business Booster richt het innovatie-agentschap zich zowel op C-levels, als op creatieve start-ups, financiële organisaties, beleidsmakers of investeerders in groene energie. Het programma van 3 en 4 oktober 2019 presenteert een combinatie van lezingen, beursstanden, demonstraties, parallelsessies en een-op-een ontmoetingen. 

 

Meer info? >>Klik hier<<

 

Inschrijven? >>Klik hier<<