Onderzoek & Ontwikkeling

Het Thor Park heeft met het wetenschapspark van 20 ha een belangrijke troef in handen. In de schaduw van de oude schachtbok gebeurt wetenschappelijke, technologische en economische R&D van de bovenste plank.

Samen met Campus EnergyVille, profileert Thor Park zich als kenniscentrum voor Smart Cities en Smart Energy. Thor Park staat verder dan ooit met de implementatie van een Living Lab, waar de bedrijven op de site hun nieuwe toepassingen in ‘real life’ kunnen uittesten en simuleren. Op die manier fungeert Thor Park als proeftuin voor onderzoek en open innovatie rond slimme netten, nieuwe businessmodellen en tariefstructuren, regelgevende context…

Talentontwikkeling

Als onderneming ben je steeds op zoek naar talent. Daarom is de nieuwe Technologie & Talentcampus op Thor Park nu in volle ontwikkeling.​

Op de Technologie & Talent campus (T2-Campus) worden studenten, werkzoekenden en werknemers ondergedompeld in de wereld van technologie en innovatie. Het aanbod van opleidingen krijgt mee vorm door de wisselwerking met de bedrijven op de site.

Vanaf september 2018 kan je bij de T2-Campus terecht voor opleidingen in vier domeinen: 

  • Elektro (elektronica, elektriciteit, maintenance),
  • ICT (ICT, gaming, Design & 3D),
  • new energy (energy, heating & cooling) en
  • new materials (metal, construct).

Zo kunnen de bedrijven op Thor Park rekenen op de uitstroom van hoogopgeleide, technisch en technologisch geschoolde medewerkers.

Ruimte om te ondernemen

De voormalige mijnsite heeft naast het wetenschapspark van 20 ha maar liefst 36 ha beschikbaar voor KMO’s, middelgrote en grote bedrijven die actief zijn in technologie, energie en/of innovatie.​

Ook wanneer bedrijven IncubaThor ontgroeid zijn, kunnen ze terecht op Thor Park. De 36 ha van het bedrijventerrein op Thor Park zijn volledig voorbehouden voor huur- en koopformules. Een onderneming krijgt dus ook de ruimte om verder te groeien binnen het kader van Thor Park en dat in een ecosysteem van bedrijven, onderzoeksinstellingen, talent en investeerders.

Belevingspark Thor

Thor is meer dan een technologiepark. Het is een belevingspark waar hoogtechnologische bedrijvigheid, startend ondernemerschap, onderzoek en stedelijke activiteit met elkaar verweven worden. ​

Het monumentale hoofdgebouw Thor Central vormt letterlijk de verbinding tussen het mijnverleden en de nieuwe bedrijvigheid. Waar het vroeger het centrale punt voor mijnbouw was, is het nu het centrum voor technologische interactie tussen mensen, bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Samenbrengen én verbinden staan centraal in dit business- en eventcentrum. Naast ruimte voor meetings, incentives, congressen en events (MICE), huisvest Thor Central ook een kinderdagverblijf én een foodplaza me brasserie en restaurant. Daarnaast kunnen de bedrijven op Thor Park mee genieten van het inspirerende stedelijke park van 30 ha.

#FFFFFF