MENTHOR

MENTHOR geeft bedrijven controle over hun technisch asset


MENTHOR - Single point of contact voor alle technische projecten:
MENTHOR is een ingenieursbureau dat industriële bedrijven begeleidt in het opzetten van hun technische organisaties en de lead neemt bij het verwezenlijken van hun technische projecten. Om een maximale service te verlenen, als single point of contact, opereert MENTHOR met 3 gespecialiseerde divisies. Deze divisies zijn THOR-Engineering, THOR-Maintenance en THOR-Safety. Samen dekken ze hiermee de meeste technische behoeften af.
MENTHOR ontwikkelde een eigen model waarmee snel, transparant en efficiënt technische projecten kunnen gerealiseerd worden.

THOR-Maintenance - Asset Management volgens de regels van de kunst:
THOR-Maintenance is binnen MENTHOR de gespecialiseerde tak voor Asset Management, met een brede waaier aan services en tools.
Een maintenance-manager probeert zicht zo te organiseren dat hij met zijn beperkte middelen het maximale kan bereiken op het gebied van: maintenance programma, wisselstukken beheer, technisch documentbeheer, optimaliseren CMMS software, beheer van skills en competenties, werkvoorbereiding & planning, risico controle, veiligheid, wettelijke verplichten, opbouw historie, budgetbeheer, machine-betrouwbaarheid en -levensduur, … .
THOR-Maintenance is een waardevolle partner die helpt bij het opzetten en borgen van de bedrijfsprocessen in de organisatie.

THOR-Safety - Safety-Engineering is gevaren zichtbaar maken:
Meestal zijn machine perfect veilig voor het productieproces waarvoor ze bedoeld zijn. Echter loopt het vaak fout wanneer andere taken op die machines dienen te worden uitgevoerd, zoals onderhoud, revisies, reinigen, kalibratie, … . Daar wordt in de meeste gevallen niet proactief over nagedacht en op die manier ontstaan gevaarlijke situaties. Zeker wanneer er meerdere acties samen uitgevoerd moeten worden. THOR-Safety is een ervaren partner die met zijn brede waaier van ervaring, technieken en tools kan bijdragen aan een veilige en ergonomische werkomgeving.

THOR-Engineering - Engineeringsprojecten van A tot Z+:
THOR-Engineering is binnen MENTHOR de gespecialiseerde tak voor Engineering, met een brede waaier aan engineeringsdisciplines. Daarbuiten is MENTHOR een voorvechter van het Co-Creation principe en werkt men om die reden heel nauw samen met een grote groep van gespecialiseerde partners. Het Co-Creation principe laat toe om totaal engineeringspakketten van een zeer hoog niveau aan te bieden met een maximale ontzorging van de klant.
MENTHOR herbergt de specialisten op het gebied van Maintenance, Safety en Engineering onder één dak. Deze unieke combinatie maakt het mogelijk om doordachte installaties te ontwerpen die ‘veilig’ en ‘goed onderhoudbaar’ zijn. Daarenboven is het opgeleverd dossier ook maximaal voorbereid om over te dragen naar de verantwoordelijke onderhouds- en veiligheidsafdeling. Denk maar aan CE-certificering, werkpostfiches, onderhoudsprogramma’s, smeerprogramma’s,  (kritische ) wisseldelen, … enz.!