Absolem

Absolem is een high-tech engineering bedrijf gespecialiseerd in project sourcing, consultancy en in-house projecten. Kennis en expertise hierin zijn kostbaar en daarin positioneert Absolem zich als trusted industrial expert van R&D tot engineering of productie uitdagingen. Dat doen ze aan de hand van procesontwikkeling en -onderzoek, lasertechnologie, sample productie, machineontwerp en -bouw, industriële digitalisatie (data science, AR en VR) en project management.  
 
Absolem (opgericht in 2010) is een waardengedreven en mensgericht engineeringbedrijf met een team van 60 eigen ingenieurs en is actief in heel Vlaanderen. Zowel medewerker als klant staan centraal. Industriële klanten kunnen bij hen terecht als ze een technology partner zoeken om te ontwikkelen, produceren, innoveren en digitaliseren en is aanwezig daar waar nodig:

  • De administratieve hub bevindt zich in Mechelen.
  • Bij IncubaThor zet Absolem als engineering- en digitalisatiepartner de schouders onder de Smart Manufacturing Campus-ambities om bedrijven in staat te stellen flexibel en schaalbaar te produceren. Met expertise in automatisatie, machinebouw, data driven business en machine innovatie is Absolem de uitgelezen partner om productiebedrijven te ondersteunen in het opzetten van of de integratie van smart digital technology en productie. Onafhankelijk van hun maturiteitsniveau ligt een grote focus op het trainen van bedrijven in data driven decision making om kennis te incorporeren daar waar ze moet ingezet worden. 
  • In Turnhout is het Absolem engineeringcentrum gevestigd, uitgerust met een uniek laserlabo, testtoestellen en een werkplaats met een focus op machinebouw en procesontwikkeling. 
  • Via de vestiging in de V.S. begeleidt Absolem sinds 2012 Belgische bedrijven die een productie wensen op te starten in de VS of die geconfronteerd worden met lokale productie uitdagingen: van strategiebepaling tot implementatie en realisatie.