Industrya
26 June 2020

Weer een stapje dichter bij Industrie 4.0 op Thor Park

 

GENK - Na de Europese steun voor de komst van de Smart Manufacturing Campus op Thor Park in maart en de Vlaamse erkenning van de site als regelluwe zone in mei, trekt Thor Park nu de internationale groep John Cockerill aan.

Vandaag, 26 juni 2020, ziet investeringsfonds Industrya het levenslicht. Dit fonds, opgericht door de internationale groep John Cockerill, zal voor 42 miljoen euro investeren in start-ups en groeibedrijven in de maakindustrie. Ook LRM participeert voor 5 miljoen euro in het fonds.

Industrya onderscheidt zich door zijn positionering: het is een van de enige investeringsfondsen in Europa die naast investeringen en participaties in start-ups en scale-ups ook ondersteuningsprogramma's op maat aanbiedt. Dit industriële netwerk heeft bovendien dé know-how over sectoren zoals slimme maakindustrie, energie en technologie. Industrya biedt de begeleide start-ups en scale-ups uit deze sector ook huisvesting en coworkingplekken aan bij de incubatoren of acceleratoren van z'n partners, in Luik, Genk, Brussel of Parijs… dus ook bij IncubaThor. Iets waar Limburg nood aan heeft, aangezien het aandeel start-ups en groeibedrijven in de voorgenoemde sectoren zeer dun gezaaid is.  

Met de participatie van Industrya op Thor Park willen we bedrijven dan ook triggeren en aantrekken om zich te vestigen bij IncubaThor en in het toekomstige Smart Manufacturing gebouw van LRM.

 

Bron: LRM.be/nieuws/john-cockerill-richt-industrya-op

Bron: Het Belang van Limburg, 27/06/2020, p.22 & 23

Bron: Made in Limburg, 26/06/2020

Bron: TVL.be 

 

Wil je meer weten over Industrya? Kijk dan hier!