16 September 2019

We can and we did!

Op zondag 15 september nam Team IncubaThor deel aan de parcours van 7 en 12 kilometer tijdens de hindernissenloop “Spartacus Thor” op Thor Park. Vol overgave stortten lopers van o.a. IncubaThor, JLG en BDO Digital zich op de race. De kilometers werden vlotjes afgelegd en de obstakels werden met de nodige teamspirit overwonnen.

Stormgod Thor hield zich gedeisd tijdens de naar hem vernoemde race. De weergoden waren ons gunstig gezind, dus het beloofde een fijne race te worden. 

Nog enkele zwart/gele, oranje, groen/rode/blauw/witte streepcombinaties trekken op ons aangezicht zoals echte strijders dat doen, nog een laatste strijdkreet,… Team IncubaThor was er klaar voor! Eenmaal in de startbox, waar deze editie zo’n 5000 deelnemers gepasseerd zijn, begonnen de kriebels toe te nemen.

Na het startschot stormden we samen met de andere 150 lopers uit de wave als kiekens zonder kop af op de eerste hindernis “Chickenfarm” (zijn naam niet gestolen). Stroef begin, maar de toon was direct gezet!

Onder een warme zon keken we al snel uit naar een eerste frisse duik. De hindernis “32° Fahrenheit” – een bad vol ijsblokken – kwam dus als geroepen! Gelukkig wachtte ons kort daarna een eerste drinkgelegenheid op een schitterende locatie: langs het plein van (“Forzaaaaaa”) KRC Genk.

Het verfrissende water nog maar net achter de kiezen of de gevreesde terrils doemden voor ons op. Bij het parcours van de 7 km viel de beklimming al bij al nog mee. Chapeau voor de lopers van de 12 km! Zij werden na de zware klim op de top van de terril beloond met prachtige uitzichten.

De parcours kwamen terug samen aan de “Tobogaaaaan”. Het water schrikte ons in de warme temperaturen niet meer af, maar bij het aanschouwen van de deelnemers die met hoge snelheden in het water vlogen, was het toch even schrikken. Niet nadenken en gaan!

“Netfly”, “Muddylicious” en de “Urban Track” door Thor Central… Het parcour werd netjes verder gezet: elkaar helpend, elkaar aanmoedigend... Fijn om dit als een team te kunnen doen!

Iedereen ging voluit tijdens de laatste hindernis “Bellyslide” en aangekomen aan de finish overheersten de triomfgevoelens. We can and we did!