InnoEnergy
5 november 2018

Let's meet InnoEnergy

InnoEnergy, de innovatiemotor voor de Europese energiesector, is al sinds begin 2015 gevestigd bij IncubaThor.

Wat is InnoEnergy juist?

InnoEnergy is de innovatiemotor voor duurzame energie in heel Europa. We ondersteunen en investeren in innovatie in elke fase, van klaslokaal tot eindgebruiker. Door onze vele partners hebben we een netwerk in heel Europa. We versnellen de ontwikkeling van marktklare oplossingen en creëren een vruchtbare omgeving waarin we de resultaten van ons werk kunnen verkopen.

We zijn vooral actief binnen 3 gebieden. In het onderwijs, om te helpen bij het creëren van slimme en ambitieuze arbeidskrachten. Ook bij innovatieprojecten om ideeën, uitvinders en industrie samen te brengen en zo technologieën creëren die resultaten opleveren voor de kanten. Ondernemers en start-ups ondersteunen we door onze Business Creation Services.

Waarom hebben jullie voor IncubaThor gekozen? 

Onze focus ligt op het verbinden en met elkaar in contact brengen van allerlei mensen om synergiën te creëren. Een IncubaThor die technologiebedrijven clustert en faciliteert was voor ons dus een logische keuze. Ook de locatie laat ons toe om makkelijk met elkaar in contact te blijven, zowel Eindhoven als Leuven of Brussel zijn vlot bereikbaar. Voor werknemers biedt de IncubaThor een flexibele uitvalsbasis om te werken of vergaderingen te organiseren. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven, maar we hebben regionale kantoren over heel Europa.

Een andere voor de hand liggende reden is uiteraard de nabijheid van EnergyVille. Met hen werken we nauw samen en een fysieke nabijheid komt daarbij goed van pas.

Aangezien jullie hier al enkele jaren gevestigd zijn hebben jullie heel wat zien veranderen...

Dat klopt, we hebben heel wat ontwikkelingen van de site van dichtbij kunnen volgen. De aanpassingen binnen IncubaThor brachten heel wat positieve veranderingen voor ons mee. De vergaderfaciliteiten en nieuwe werkplekken in de Coworking Space zorgen voor meer interactie tussen bewoners. Niet enkel tussen bewoners van IncubaThor, maar ook met de andere bewoners van de site is er veel samenwerking. Zo organiseerden we dit jaar samen met IncubaThor, EnergyVille en Flux50 het matchmaking event “Energize” voor start-ups en scale-ups in Thor Central.

Bij IncubaThor werken veel start-ups rond energie. Hebben jullie nog een laatste tip voor hen?

Grote uitdagingen kunnen niet worden opgelost door op een eilandje te werken. Er is nood aan formele en informele partnerschappen tussen innovators en industrie, ondernemers en onderzoekers enzovoort.
Bij IncubaThor zitten ze alvast op de juiste plek om dat te verwezenlijken!