EnergyVille II
1 juni 2018

EnergyVille II officieel geopend

"Het nieuwe onderzoeksgebouw EnergyVille II gaat op zoek naar de energie van de toekomst. Er worden nieuwe technieken ontwikkeld voor energieopwekking en -opslag met zonnecellen en batterijen. Vroeger gebeurde dat onderzoek bij imec in Heverlee en bij UHasselt maar vanaf nu dus in de gebouwen van Energyville in Genk."
Op donderdag 31 mei opende EnergyVille II officieel de deuren. Nog meer labo's en technische ruimtes waar nieuwe mogelijkheden in de energiesector onderzocht kunnen worden.
Zonnepanelen in de gevels, poeder in plaats van vloeibare stof in batterijen, ... Dat gebeurt allemaal bij onze buren Energyville op het Thor Park.

In de context van de energietransitie en de te behalen klimaatdoelstellingen is het essentieel om de productie van zonne-energie nog efficiënter en goedkoper te maken en te koppelen met opslagtechnieken. In EnergyVille II zal daarom onderzoek gedaan worden naar het efficiënter, intelligenter en goedkoper maken van PV-systemen en nieuwe opslagsystemen, die ervoor zullen zorgen dat elektrische wagens of thuisbatterijen nog meer energie sneller en veiliger kunnen opslaan.


Meer informatie over deze feestelijke dag vind je hier.